De taakomschrijving van een front end developer 

Op het ogenblik dat er een stuk(je) software wordt ontwikkeld zal je al snel kunnen vaststellen dat deze uit verschillende onderdelen bestaat. Het komt in de praktijk ook niet zelden voor dat voor elk stukje van de software een andere ontwikkelaar onder de arm wordt genomen. Dat is het gevolg van het feit dat heel wat developers over hun eigen specialiteit beschikken. Neem nu bijvoorbeeld de front end developer. Voor hem of haar geldt dat hij of zij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het gedeelte van de app dat zichtbaar is voor de gebruiker. Dat is toch even net wat anders dan wat de back end developer moet zien te realiseren. Vind jij dit nu ook wel interessant om meer over te weten te komen? Dat is zeker mogelijk middels de onderstaande informatie!

Wat moet je kunnen als front end developer?

Voor een front end developer geldt dat hij of zij niet alleen moet kunnen programmeren, maar ook moet kunnen ontwerpen, testen evenals de nieuw ontwikkelde software implementeren. Dit maakt meteen duidelijk dat deze ontwikkelaars zich specifiek bezig dienen te houden met tal van verschillende technische aspecten. Daarnaast dienen er ook verschillende vraagstukken opgelost te kunnen worden. Denk hierbij onder meer aan vraagstukken op het gebied van:

  • Toegankelijkheid;
  • Gebruiksvriendelijkheid.

Om bovenstaande te kunnen realiseren wordt er in de praktijk gebruik gemaakt van verschillende programmeertalen. Voor menig aantal front end ontwikkelaars geldt dat ze ervoor hebben gekozen om zich te gaan specialiseren in een bepaald framework of uiteraard in een bepaalde, specifieke programmeertaal. Zo kan er bijvoorbeeld worden gedacht aan .NET-ontwikkelaars, maar ook aan PHP-developers evenals aan Java-developers en C++ ontwikkelaars. 

Een overzicht van de taken van de front end developer

Ook na het lezen van bovenstaande is het voor heel wat mensen ongetwijfeld nog niet helemaal duidelijk wat een front end developer nu precies moet doen. Dat is geen probleem. We gaan hier namelijk nog graag een beetje verder op in. We hebben hieronder zelfs een lijstje geplaatst met verschillende taken waar je als een dergelijke ontwikkelaar mee kan worden geconfronteerd:

  • De optimalisatie van een website voor diverse platformen; 
  • Het controleren en mogelijks verbeteren van de performance of laadtijden;
  • Het nagaan van de interessantste CMS-toepassingen waar gebruik van kan worden gemaakt;
  • Je moet een zo optimaal mogelijkheid vindbaarheid bewerkstelligen;
  • De compatibiliteit van de browsers.

Het feit dat er sprake is van zoveel verschillende soorten taken zorgt ervoor dat het beroep van een front end developer als ongelofelijk divers kan worden omschreven. 

Hoe interessant is het om te kiezen voor dit beroep?

Front end developer worden brengt in de praktijk een aantal interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie geldt voor deze ontwikkelaars dat ze in de praktijk zijn verzekerd van een uitstekende verloning. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat de technologische ontwikkeling niet stil staat, integendeel. Dat betekent concreet dat de algemene verwachting met het oog op de toekomst is dat er alleen maar meer vraag naar dergelijke ontwikkelaars zal zijn. Met andere woorden, de kans dat je als developer op het gebied van front end development op een bepaald ogenblik in de problemen zal komen om werk te vinden is toch echt wel ontzettend klein te noemen.

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.