Een kartonnen doos voor iedere klus

Kartonnen dozen heb je in verschillende soorten, vormen, maten en kleuren en dan nog maar te zwijgen over de kwaliteitsverschillen. In een gemiddeld bedrijf kom je verschillende soorten dozen tegen en wanneer je op zoek bent naar de beste doos kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Hoe maak je dan de beste keuze? Waar moet je op letten en welke kartonnen doos kan je helpen om de klus te klaren? In onze blog vertellen we meer over welke opties je hebt.

De kartonnen doos voor verhuizen

Zowel bedrijven als particulieren gaan wel eens verhuizen en dan moet je de inboedel makkelijk en veilig kunnen meenemen. Dat kan je het beste doen in een kartonnen doos. En dan een verhuisdoos welteverstaan. Een verhuisdoos is doorgaans van stevig karton gemaakt, kan flink wat gewicht dragen en is eenvoudig mee te nemen, omdat er twee handgrepen aanwezig zijn. Aan de buitenkant is er vaak ook ruimte om met een pen of stift erop te zetten wat er in de doos zit.

Archiefdozen voor het archief

Heb je als bedrijf een gigantisch archief dat je wilt opbergen? Dat snappen wij heel goed, want een kast vol met ringbandmappen is allerminst aantrekkelijk. Je kunt ze het beste opbergen in een kartonnen doos en op een veilige locatie opslaan. Voor deze klus kies je logischerwijs een stevige archiefdoos. Een archiefdoos biedt ruimte voor losse documenten of mappen met papieren die je verplicht bent om te bewaren. Door de stevige dozen op te stapelen kun je verticaal werken en al je documenten netjes en veilig bewaren. Probleem opgelost!

De kartonnen doos voor het opslaan van spullen

Heb je spullen die je een langere tijd niet gebruikt of niet meer nodig hebt? Dan kun je ze eventueel opslaan. Ook hier kun je heel goed een kartonnen doos voor gebruiken. Zowel de traditionele variant als bijvoorbeeld een verhuisdoos. Het voordeel van de verhuisdoos is dat deze vaak handgrepen heeft waarmee je de dozen makkelijk kunt verplaatsen. Extra stevige kartonnen dozen zijn een betere optie als je veel materiaal moet opslaan en de dozen het liefst goed en stevig wilt kunnen opstapelen.

Verzenden van goederen

Heb je een webshop en verstuur jij vaak producten naar klanten? Dan heb je zeker baat bij een stevige kartonnen doos als verzenddoos. Verzenddozen worden nog altijd het meeste gebruikt om goederen te versturen. Ondanks dat er inmiddels een heftige concurrentiestrijd is tussen de verzenddoos en de verzendzak. Het voordeel van verzenddozen is dat ze goederen goed kunnen beschermen tijdens transport. Vooral als je kwetsbare of breekbare producten verkoopt is het slim om voor kwalitatief goede verzenddozen te kiezen.

Magazijnbakken van karton

Magazijnbakken zijn ook van karton en met deze kartonnen doos kun je een plank van een stelling veel beter compartimenteren. Ideaal voor als je veel kleine producten hebt die enorm veel ruimte in beslag kunnen nemen, omdat ze een palletplaats of stelling plaats kunnen innemen. Met magazijnbakken kun je een locatie in meerdere vakken indelen en iedere vierkante centimeter in het magazijn optimaal benutten. Dat is een stuk efficiënter en ook nog eens goedkoper. 

Wil je meer informatie over de verschillende opties? Bekijk dan Profipack.nl voor meer informatie.

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.