Tips & tricks voor als je een hovenier zoekt

Hovenier gezocht? Als je werkt voor een bedrijf waarvan de tuin goed onderhouden moet blijven, dan weet je vast hoe belangrijk het is om een goede hovenier te vinden. Het is immers niet alleen belangrijk dat het er mooi uitziet, maar ook dat de tuin veilig en gezond blijft. Maar waar begin je met zoeken en waar let je op? In deze blog geven we je vijf tips voor als je op zoek bent naar een professionele hovenier.

Vraag om referenties

Een goede hovenier heeft vaak tevreden klanten. Vraag daarom om referenties van eerdere opdrachtgevers. Zo krijg je een goed beeld van hoe het bedrijf werkt en wat je kunt verwachten. Belangrijk is om niet alleen te vragen naar de positieve kanten, maar ook naar eventuele verbeterpunten.

Zoek naar ervaring en kennis

Een hovenier die al jaren in het vak zit, heeft waarschijnlijk meer kennis en ervaring dan iemand die net begint. Vraag daarom naar de achtergrond van de hovenier, welke opleiding en ervaring heeft deze persoon? Daarnaast is het belangrijk om te vragen naar de kennis van planten en bomen, zeker als deze speciale zorg nodig hebben.

Ga voor een lokaal bedrijf

Een lokaal bedrijf heeft vaak meer kennis van de lokale omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de bodemgesteldheid en het klimaat. Ook is een lokaal bedrijf vaak beter op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving. Daarnaast draag je op deze manier bij aan de lokale economie.

Let op keurmerken en certificeringen

Een professionele hovenier heeft vaak keurmerken en certificeringen behaald. Deze laten zien dat het bedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen en duurzaamheidseisen. Denk bijvoorbeeld aan het keurmerk Groenkeur of het certificaat van de Stichting Groenkeur. Dit geeft je als opdrachtgever garantie dat het werk op een juiste wijze wordt uitgevoerd.

Maak duidelijke afspraken

Zorg voor duidelijke afspraken en leg deze vast in een contract. Hierin leg je vast hoe vaak de hovenier komt, welke werkzaamheden worden uitgevoerd en wat de kosten zijn. Zo voorkom je dat er onduidelijkheid ontstaat en dat er onverwachte kosten worden gemaakt. Het is ook verstandig om afspraken te maken over eventuele garanties op het werk.

Samenvatting 

Het vinden van een goede hovenier kan een uitdaging zijn. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de referenties, ervaring en kennis van de hovenier. Ga voor een lokaal bedrijf en let op keurmerken en certificeringen. Maak duidelijke afspraken en zorg dat deze op een juiste wijze worden vastgelegd. Door deze tips te volgen, vind je sneller een professionele hovenier die de tuin van jouw bedrijf goed en veilig kan onderhouden.

 

Bron: actief65+

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.