Welk kerstpakket geef jij dit jaar? Wij hebben daar een aantal ideeën over

Het is gebruikelijk dat werkgevers hun personeel een kerstpakket cadeau doen. Je bent het niet verplicht, maar het is wel zo netjes om je personeelsleden te belonen voor de inzet die ze in het afgelopen jaar hebben geleverd. Ieder jaar kan het weer een uitdaging zijn om een uniek en mooi geschenk te bedenken, waardoor veel bedrijven op veilig spelen en kiezen voor standaardpakketten met de inmiddels bekende inhoud. Waarom zou je niet voor een ander soort kerstpakket kiezen waardoor jouw medewerkers zich gewaardeerd voelen? In onze blog geven we een aantal ideeën voor onvergetelijke en mooie kerstpakketten.

Geef dit jaar een verantwoord kerstpakket

Wanneer duurzaamheid een prioriteit is voor jouw bedrijf, overweeg dan om te kiezen voor een kerstpakket dat milieuvriendelijk en -verantwoord is. Kies een pakket gevuld met biologische en duurzame producten die bijdragen aan een beter milieu. Je kunt ook overwegen om het pakket in twee delen op te splitsen. Bijvoorbeeld een iets kleiner pakket te combineren met een donatie aan een stichting uit naam van je medewerker. Zo dragen jullie gezamenlijk bij aan een betere wereld.

Steun lokale ondernemers

Je kent vast en zeker de lokale ondernemers in de omgeving wel hoe leuk zou het zijn als je hen steunt in de feestmaand december? Dat kun je doen door bijvoorbeeld je kerstpakket aan hen uit te besteden. Zo krijg je een pakket vol met streekproducten en dat is ook enorm leuk om weg te geven. Zo laat je ook je medewerkers die misschien niet uit de regio kennismaken met de producten waar de regio of streek om bekendstaat. Het zorgt weer voor iets unieks terwijl je dus ook je lokale ondernemer steunt.

Kerstpakket met een thema

De standaard inhoud van het kerstpakket hebben we nu wel een keer gezien. De toastjes, toppings en het flesje wijn of het biertje komen nog net niet onze oren uit. Kies daarom een keer voor iets anders en kies dan bijvoorbeeld voor gethematiseerde kerstpakketten. Met bijvoorbeeld producten uit een bepaalde regio of een bepaald land. Denk aan een Spaans pakket met tapas, Italiaans pakket met bijvoorbeeld ingrediënten en voorwerpen om een pizza of pasta te maken of kies voor een Frans pakket met Franse lekkernijen. Of het oer hollandse pakket met drop, stroopwafels en andere producten uit Nederland.

Verzorgingspakket voor mannen en vrouwen

Een kerstpakket hoeft niet altijd een doos vol met eten en lekkers te zijn. Overweeg om in plaats daarvan een verzorgingspakket cadeau te doen waarmee je werknemers zichzelf kunnen verwennen tijdens de feestdagen. Er zijn veel pakketten voor zowel mannen als vrouwen, inclusief pakketten met hoogkwalitatieve verzorgingsproducten. Die ook nog eens lekker ruiken.

Kies voor een andere verpakking

Het traditionele kerstpakket is meestal een grote en zware doos gevuld met lekkers. Het is prachtig om te zien hoe mensen stuntelen met de doos, maar je kunt het ook een keer over een andere boeg gooien. Kies bijvoorbeeld voor een andere verpakking, zoals een kerstpakket in een mooie tas, op een schaal of in een groot blik. Hier heb je legio mogelijkheden in.  

 

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.