Een fijne sfeer op kantoor

De kans is groot dat jij, net als een hele hoop andere Nederlanders, werkzaam bent op een kantoor. Of je nu op een heel groot kantoor van een enorm bedrijf werkt, op een kantoor van een kleiner bedrijf, of zelf een kantoor hebt voor jouw bedrijf, je weet hoe het is op een kantoor. Een kantoor ziet er over het algemeen wel hetzelfde uit, de sfeer daarentegen is op elk kantoor erg verschillend. Je wilt natuurlijk dat de sfeer bij jou op kantoor heel prettig is en prettig wordt ervaren door je collega’s. Je kan dit bereiken door een hele hoop dingen aan te passen, zodat de algehele sfeer fijner wordt. Denk bijvoorbeeld aan lekkere koffiemachine bonen, een fijne bank en bijvoorbeeld leuke posters aan de muur.

Zorg voor fijne plekken.

Iets waarmee je de sfeer op kantoor echt naar een ander level kan brengen zijn de plekken waar je kan zitten. Het is met meerdere onderzoeken bewezen dat sommige mensen nu eenmaal prettiger en effectiever werken wanneer ze op wisselende plekken kunnen werken. De hele tijd op dezelfde plek kan zorgen voor een mindere motivatie en kan weer leiden tot minder effectief werk. Als je zo nu en dan wisselt van plek kan je meer gemotiveerd zijn. Het is dus goed om te zorgen voor verschillende plekken om te gaan zitten om te werken als je wilt zorgen voor een betere sfeer!

Zorg voor een goede kwaliteit koffie.

Iets waar de meeste mensen die op een kantoor werken echt behoefte aan hebben is koffie. De een drinkt helemaal nooit koffie en walgt al bij de gedachte, terwijl de ander gewoonweg niet kan functioneren zonder 6 kopjes koffie per dag. De meeste mensen hebben wel behoefte aan één of meerdere kopjes koffie per dag. Het is dan ook goed voor de sfeer op kantoor als je ervoor kan zorgen dat mensen ook lekkere koffie kunnen drinken. Zorg dus zeker voor een goede kwaliteit koffie, dit zorgt echt voor een goede sfeer!

Denk aan de details!

Voor een fijne sfeer op kantoor is het belangrijk om te zorgen dat alles echt helemaal klopt en helemaal af is. Een kantoor met leuke zitplekken, maar met keiharde kussens, dat is natuurlijk helemaal niks. Zorg er dus voor dat je naast het grote geheel, ook denkt aan alle details. Denk bijvoorbeeld aan genoeg en leuke mokken om de goede kwaliteit koffie in te drinken, en bijvoorbeeld een melkopschuimer. Ook een leuke wand met foto’s van het team en bijvoorbeeld posters en plantjes kan de algehele sfeer zo tot een ander level tillen. Denk dus niet alleen aan het grotere geheel, maar ook zeker aan alle details, om alles helemaal af te maken!

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.